Χρήσιμες πληροφορίες για τους ετεροδημότες ενόψει των εκλογών

Στην τελική ευθεία προς την 26η Μάη και την αναμέτρηση για ευρωκοινοβούλιο, περιφέρειες και δήμους και ιδιαίτερα οι ετεροδημότες θα πρέπει να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους στον τόπο όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πρώτα απ' όλα, χρειάζεται ΟΛΟΙ να δουν ΕΓΚΑΙΡΑ πού ψηφίζουν, μπαίνοντας στη σχετική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών (http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eea.htm).

Θυμίζουμε ότι ετεροδημότης θεωρείται:

α) Όποιος διαμένει σε διαφορετικό δήμο από εκείνον όπου είναι εγγεγραμμένος στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους. Παράδειγμα: Αν κάποιος κατοικεί στην Αθήνα και είναι εγγεγραμμένος στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της Χαλκίδας (όπου έχει γεννηθεί, ή από όπου κατάγεται, κ.λπ.), για να ψηφίσει σε όλες τις εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και βουλευτικές όποτε γίνουν) θα πρέπει να πάει στη Χαλκίδα.

β) Όσοι είναι όπως οι παραπάνω, αλλά έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου όπου διαμένουν. Παράδειγμα: Κάποιος διαμένει στην Αθήνα, είναι εγγεγραμμένος στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Βόλου (όπου έχει γεννηθεί, ή από όπου κατάγεται, κ.λπ.), αλλά έχει εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του Δήμου Αθήνας και άρα μπορεί να ψηφίσει στην Αθήνα.

-- Για τις εκλογές της Κυριακής, σ' αυτήν την κατηγορία (β) ανήκουν:

1) Όσοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 28/2/2019.

2) Όσοι είχαν εγγραφεί ως ετεροδημότες στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τα προηγούμενα χρόνια (είτε ψήφισαν, είτε όχι σε προηγούμενες εκλογές) και δεν ανακάλεσαν την αίτησή τους ώστε να διαγραφούν από αυτούς μέχρι τις 28/2/2019.

Δηλαδή, η ιδιότητα του ετεροδημότη ισχύει για όσο χρόνο δεν ανακαλεί την αίτησή του αυτός που την υποβάλει, ώστε να διαγραφεί από τους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

-- Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες της κατηγορίας (β) στις προσεχείς εκλογές;

Στις ευρωεκλογές, οι ετεροδημότες ψηφίζουν υποχρεωτικά και αποκλειστικά στο δήμο της διαμονής τους, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους όπου έχουν εγγραφεί.

Στο δήμο αυτό δεν μπορούν να ψηφίσουν για τις τοπικές (περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές) εκλογές.

Στις τοπικές εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές) ψηφίζουν υποχρεωτικά στο δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους και θα πρέπει να μετακινηθούν έως εκεί.

Ο ετεροδημότης της κατηγορίας (β) μπορεί να ψηφίσει στον τόπο κατοικίας του ΜΟΝΟ για τις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ΟΧΙ για τις τοπικές εκλογές.

ΔΗΛΑΔΗ οι ετεροδημότες:

Στο δήμο της διαμονής τους, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους όπου έχουν εγγραφεί, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ τις ευρωεκλογές.
Στο δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές και θα πρέπει να μετακινηθούν έως εκεί.
Παράδειγμα:

Κάποιος είναι εγγεγραμμένος στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Βόλου (όπου έχει γεννηθεί, ή από όπου κατάγεται, κ.λπ.) και διαμένει στην Αθήνα, όπου έχει εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του Δήμου Αθήνας. Αυτός στις εκλογές υποχρεώνεται να ψηφίσει:

Στην Αθήνα μόνο για τις ευρωεκλογές και ΟΧΙ για τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Στο Βόλο μόνο για τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και ΟΧΙ για τις ευρωεκλογές.
Για να πέσει λοιπόν στα σίγουρα η ψήφος, θα πρέπει ο ετεροδημότης του συγκεκριμένου παραδείγματος:

Είτε να ψηφίσει το πρωί της Κυριακής για ευρωεκλογές στην Αθήνα και στη συνέχεια να ταξιδέψει μέχρι το Βόλο για να ψηφίσει σε περιφερειακές και τοπικές εκλογές.
Είτε, αν βρίσκεται ήδη στο Βόλο, αφού ψηφίσει για τις τοπικές εκλογές, να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του στην Αθήνα, ώστε να ψηφίσει και στις ευρωεκλογές
πηγή 
  • Εμφανίσεις: 22

378.629 Ηπειρώτες στις κάλπες

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και 378.629 Ηπειρώτες  καλούνται με την ψήφο τους την προσεχή Κυριακή να συνδράμουν για το καλό του τόπου   και την ισχυρή παρουσία της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο .
Ήπειρος
Περιφερειακές εκλογές -Συμμετέχουν 8 παρατάξεις 


9 υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννίνων


 Συνολικά στους 18 δήμους διεκδικούν 80 παρατάξεις .
Στην Πρέβεζα, 7 οι υποψηφιότητες για τον Δήμο ,6 στον Δήμο Άρτας ,4 στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών ,στο νομό Ιωαννίνων ψηφίζουν 171.126, στο νομό Άρτας ψηφίζουν 79.368 εκλογείς ,στο νομό Πρέβεζας 67.248 και στη Θεσπρωτία 60.887.

Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 506 εκλογικά τμήματα. Τα 293 από αυτά θα λειτουργήσουν ως διπλά εκλογικά τμήματα με ενιαίο αριθμό και ένδειξη Α για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Ευρωεκλογές και  οι Περιφερειακές εκλογές και ένδειξη Β για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα θα είναι ενιαία (με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έως τριακόσιους) και θα γίνουν σε ενιαίο χώρο και οι τέσσερεις εκλογές.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.126 βασικοί εκλογείς, 493 ετεροδημότες (οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019) και 61 κοινοτικοί εκλογείς που ψηφίζουν σε όλες τις εκλογές. Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων 171.680 άτομα.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ.

Ως προς τις Ευρωεκλογές όλοι οι εκλογείς σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε μόνο για Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε Δημοτική Ενότητα (πρώην Καποδιστριακός Δήμος ή Κοινότητα) που αποτελεί εκλογική περιφέρεια για τις Δημοτικές εκλογές. Σε εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έως και τρεις δημοτικούς συμβούλους ο εκλογέας σημειώνει 1 σταυρό. Από τέσσερις έδρες και πάνω σημειώνει  έως τρεις (3) σταυρούς. όλοι οι εκλογείς, σε όλους του Δήμους ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας μπορούν, εάν θέλουν, να θέσουν κι ένα (1) σταυρό σε κάποιο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο  από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Ως προς τις Κοινοτικές εκλογές ψηφίζουμε σε χωριστή κάλπη για συμβούλιο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό άνω των τριακοσίων κατοίκων ή για εκπρόσωπο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό κάτω των τριακοσίων κατοίκων. Για το συμβούλιο της Κοινότητας σημειώνουμε έως δυο (2) σταυρούς ενώ για εκπρόσωπο της Κοινότητας έναν (1) σταυρό.
Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.     

Υπενθυμίζεται ότι            για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών , τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00                                         
Παράλληλα με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου,  ξεκίνησε από χθες 23 του Μάη η επιστροφή , των αδειών οδήγησης ,των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος .

Για τη διευκόλυνση των πολιτών ,οι διελεύσεις σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερες την Κυριακή 26 του Μάη και την Κυριακή 2 του Ιούνη 00:00  έως 24:00

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους,  θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων  από   σήμερα Παρασκευή  24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου  στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή  31 Μαΐου  στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.. Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι   εργάζονται  με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν  στην  ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής .

φωτό αρχείου


  • Εμφανίσεις: 22

Ο καιρός των εκλογών

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο των εκλογών 25 και 26 Μαΐου 2019, με αρκετή ηλιοφάνεια και παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο 25 Μαΐου και τα ορεινά της Ηπείρου την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις. Παράλληλα, κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Το Σάββατο 25/05 αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (Χάρτης 1, αριστερά). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώ
σει αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή 26/05 θα επικρατήσουν νεφώσεις, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ (Χάρτης 2, δεξιά). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  Οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο θα είναι γενικά καλές, ενώ απαιτείται προσοχή κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά των περιοχών όπου αναμένονται φαινόμενα
 Πηγή meteo.gr Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη
  • Εμφανίσεις: 31

Οι τελαυταίες προεκλογικές κινήσεις υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών


Στο Νησί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας

Στο Νησί βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος με την  «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο που εκλέγεται εκεί, Κώστα Γκέκα, και τους Αλέκα Βακαλοπούλου, Αγγελική Αγγέλη και Γιάννη Παρδάλη. Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Νησιού, Άρης Λιούμπος.
Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του Νησιού και τους ανέπτυξε τα έργα που ολοκληρώθηκαν σε αυτή την δημοτική περίοδο που αφορούν τόσο την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους όσο και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα Γιάννενα.
«Η Δημοτική Αρχή αυτά τα 5 τελευταία χρόνια έστρεψε το βλέμμα της στο Νησί και το βοήθησε σημαντικά. Έργα που αφορούν την καθημερινότητα, όπως οι λαμπτήρες LED, και η ανακατασκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων συνδυάστηκαν με την στοχευμένη προβολή των Ιωαννίνων και του Νησιού ειδικότερα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τουριστική άνοδο που βιώνει το Νησί και είμαστε σίγουροι ότι ο Δήμαρχος και τη νέα περίοδο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μας», τόνισε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Γκέκας. 
==============================================================
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Ν. ΓΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών ήταν οι τελευταίοι σταθμοί του Νίκου Γκόντα στα πλαίσια των προεκλογικών επισκέψεων. Ο κ. Γκόντας επισκέφθηκε τις υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου και ενημερώθηκε για πολλά ζητήματα που αφορούν  τους εργαζόμενους σ αυτές . Χθές το απόγευμα επισκέφθηκε τα Καρδαμίτσια  και τον Βοτανικό όπου έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων για την πλήρη αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής των περιοχών τους. Ο κ. Γκόντας υποσχέθηκε να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου Καρδαμιτσίων  το οποίο επί πολλά χρόνια μένει αναξιοποίητο. Στο Βοτανικό ο κ.Γκόντας αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν επί εποχής του τα οποία ανέδειξαν ολόκληρη την περιοχή και σήμερα του δίνεται η δυνατότητα να γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επισκέψεις Μ. Ελισάφ σε Πανεπιστήμιο και ΚΑΠΗ

Το Πανεπιστήμιο Ιωανίνων όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με συναδέλφους του πανεπιστημιακούς και με τους εργαζόμενους της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Η επιστροφή του στο χώρο που υπηρέτησε επί σειρά ετών είχε στιγμές συγκίνησης ενώ έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει το σχέδιο του για τον μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας Δήμου και Πανεπιστημίου τόσο για την επίτευξη της προγραμματισμένης εξωστρέφειας όσο και σε άλλους τομείς.
Ο κ. Ελισάφ, λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου περιόδευσε στο Κάστρο, όπου μίλησε με φίλους και γνωστούς καθώς είναι η γειτονιά όπου έζησε για πολλά χρόνια και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ.
Στις συναντήσεις με τους κατοίκους έγινε αναλυτική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και για το σχέδιο της παράταξης που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συνάντηση που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Με τα μέλη της διοίκησης συζήτησε το πρόγραμμα για το αύριο του Δήμου και την ανάγκη συνεργασίας όλων σε ένα κοινό όραμα που θα βάλει τα Γιάννενα στο χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων. 

===============================================
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της παράταξης «Ήπειρος Όλον» στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου επισκέφθηκε σήμερα, 24 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της παράταξης ‘Ήπειρος όλον» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Δημήτρη Δημητρίου, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.
Τον κύριο Δημητρίου υποδέχθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου υποστράτηγος κύριος Κωνσταντίνος Σκούμας. Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία του συνδυασμού επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας  νομού Ιωαννίνων, όπου και συνάντησε τον Ταξίαρχο κύριο Αθανασόπουλο Θεόδωρο , την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και την Ένωση Πολιτικού Προσωπικού Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ηπείρου.  


----------------------------------------------------------------
Μήνυμα Γ. Ζάψα για εκλογές
Μήνυμα συμμετοχής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής και ιδιαίτερα σε αυτές για την ανάδειξη της επόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου στέλνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, λίγες ώρες πριν την εκλογική μάχη.
«Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση διεξάγονται σε ένα εντελώς νέο τοπίο, λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου. Η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα στην κοινωνία να εκφραστεί και η φωνή της να ακουστεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων είναι αναγκαία.
Εγώ προσωπικά και το Κοινό των Ηπειρωτών δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα μας για την Ήπειρο της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και της προοπτικής, για την Ήπειρο που όλοι ονειρευόμαστε», αναφέρει ο Γ. Ζάψας.

Επισκέψεις σε υποψήφιους δημάρχους και «ΠΙΝΔΟ»
Το «Κοινό των Ηπειρωτών», στην τελική ευθεία για τις εκλογές, συνεχίζει να δίνει τη μάχη σε όλη την Ήπειρο, ενώ ο επικεφαλής Γ. Ζάψας με κλιμάκιο της παράταξης είχε τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους της πόλης των Ιωαννίνων, κ.κ. Ν. Γκόντα, Μ. Ελισάφ, Τ. Καλογιάννη, Άρ. Μπαρτζώκα, Θ. Μπέγκα και Λ. Νάτση, με τους οποίους συνομίλησε για τα προγράμματά και τις ιδέες τους για τον μεγαλύτερο δήμο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το πρωί, ο κ. Ζάψας και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Δημητρίου για την πορεία της επιχείρησης, που είναι η ηγέτιδα στον κλάδο, καθώς και για το επενδυτικό της πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και τους εκπροσώπους τους.
-------------------------------------------------------

'Νέοι Ορίζοντες": Η Κόνιτσα τελευταίος σταθμός

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» σήμερα Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατεία επισκέφθηκε την Κόνιτσα.
Εκεί, μεταξύ των άλλων, επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Νίκου Εξάρχου και Βασίλη Σπανού και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Παράλληλα, είχε μια σύντομη συνάντηση και με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής ψηφοδελτίου για την τοπική κοινότητα Μάκη Χατζηεφραιμίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία.

« PREV
NEXT »
  • Εμφανίσεις: 41

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS