Η Χαρτς έγραψε ιστορία: Βρίσκεται σε League Phase χωρίς να πάρει νίκη
Η Χαρτς έγραψε ιστορία στην Ευρώπη, καθώς εξασφάλισε την παρουσία της σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας ολοκληρώσει έξι προκριματικούς αγώνες χωρίς ούτε μία νίκη.
Η σκωτσέζικη ομάδα έφτασε να διεκδικεί μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από τη Σέλτικ, η οποία τελικά της «έκλεψε» τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική με νίκη 3-1. Η δεύτερη θέση έστειλε τη Χαρτς στα προκριματικά του Champions League.
Στον δεύτερο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τη Στουρμ Γκρατς, η οποία επικράτησε και στα δύο παιχνίδια με συνολικό σκορ 6-0. Η Χαρτς συνέχισε στον τρίτο προκριματικό του Europa League, όπου βρήκε απέναντί της την Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη. Οι Πορτογάλοι νίκησαν 6-1 στο πρώτο ματς, ενώ η ρεβάνς ολοκληρώθηκε 1-1.
Στα playoffs του Conference League, η Χαρτς αντιμετώπισε τη Ραπίντ Βιέννης. Και τα δύο παιχνίδια έληξαν 2-2, με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι. Εκεί, οι Σκωτσέζοι επικράτησαν 4-3 και πήραν το εισιτήριο για τη League Phase.
Έτσι, η Χαρτς ολοκλήρωσε την προκριματική της πορεία με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, χωρίς νίκη, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της σε League Phase. Ένα επίτευγμα που δεν είχε καταγραφεί ξανά στις διοργανώσεις της UEFA.